×

Notificare de redirecționare

Vei fi acum redirecționat către . Te rugăm să ții cont că nu avem influență asupra conținutului și procesării datelor de pe paginile externe. Mai multe informații poți găsi în politica noastră de confidențialitate.

Confirm

Știați că proteinele din alune vă protejează împotriva supraponderalitații?

Obezitatea apare atunci când se consumă mai multe calorii decât necesită organismul. Întrebarea este: de ce oamenii nu își dau seama la timp că în realitate, s-au săturat?

În acest context, calitatea alimentelor joacă un rol important – în special conținutul de proteine.

Într-un studiu realizat de Universitatea Sydney, în 2011, un cercetător a investigat influența conținutului de proteine ​​din alimente asupra apetitului și a aportului caloric. 22 de persoane au primit alimente cu un conținut de proteine ​​variate timp de patru zile. Persoanele care au consumat mai puține proteine au consumat mai multe calorii decât persoanele care au consumat mai multe proteine.

O dietă cu conținut scăzut de proteine ​​duce la o saturație mai rapidă și, prin urmare, se mănâncă mai mult. În loc de proteine, deseori alimentele bogate în grăsimi se termină primele de pe farfurie. Ambele cresc aportul caloric și riscul de a deveni supraponderali.

Necesarul de proteine ​​poate fi acoperit de surse animale și vegetale. Proteinele de origine animală pot fi utilizate foarte eficient de către organism, dar există și multe grăsimi saturate prezente în carne, cârnați, etc.

Alunele sunt bogate în proteine ​​vegetale – 100 gr. alune furnizează 25 gr. proteine. Prin combinarea cu cereale, de exemplu, în pâine sau musli, gradul de utilizare a proteinei vegetale din alune crește și astfel nu are niciun dezavantaj în comparație cu proteinele animale.

Concluzie: o dietă ce conține alune ajută la asigurarea aportului de proteine ​​suficiente și, astfel, la prevenirea obezității.

Sursă:

Gosby AK și colab.: Testarea potențialului de proteine ​​la oameni slabi: un studiu experimental controlat aleatoriu. PLoS ONE (2011), 6: e25929ental Study. PLoS ONE (2011), 6: e25929