Consumul de caju poate reduce nivelul colesterolului LDL
Caju-ul este a treia cea mai populară nucă din SUA. Conține o multitudine de acizi grași mononesaturați și polinesaturați. Acestea au fost asociate de un risc redus de boli cardiace și circulatorii.
Deși efectele pozitive ale caju-ului asupra inimii au fost dovedite de știință, acestea sunt adesea excluse datorită conținutului saturat de acizi grași. Aproximativ o treime din acizii grași saturați din caju este acidul stearic, care are un efect relativ neutru asupra nivelului lipidelor din sânge.
Prin urmare, am putea spune că nucile de caju au aceleași efecte pozitive ca și alte nuci. Înainte de acest studiu, nu existau multe date științifice disponibile pe acest subiect.
În 2017, o echipă de cercetători din SUA a studiat efectele nucilor de caju asupra nivelului de lipide din sânge la adulți.
51 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 21 și 73 de ani, cu un nivel mediu de colesterol LDL au fost împărțiți în două grupuri. Timp de patru săptămâni, un grup a primit o dietă tipică americană care conținea și nuci de caju, iar celălalt grup a primit aceeași dietă, dar cu chipsuri de cartofi ca o gustare în loc de nuci de caju.
Rezultatul: subiecții din grupul de nuci de caju au avut niveluri mai mici de colesterol total și LDL colesterol după studiu decât au avut înainte.
Concluzia cercetătorilor: includerea nucilor de caju în dieta dvs. reduce nivelul colesterolului total și al LDL-ului.
Rezultatele acestui studiu susțin ideea că nucile de caju ar trebui recomandate și consumate zilnic. Ar trebui să ia locul unei gustări bogate în carbohidrați. Aceasta ar putea fi o strategie simplă, care să le permită oamenilor să mențină colesterolul total și LDL în echilibru.
Sursă:
Mah E și colab .: consumul de caju reduce colesterolul total și LDL: un studiu randomizat, încrucișat de alimentare controlată. Am J Clin Nutr. 2017 mai; 105 (5): 1070-1078. DOI: 10.3945 / ajcn.116.150037