Tarator cu alune
Ingrediente:
2 castraveți de aproximativ 750 gr.
2 bucati de usturoi, decojite
1 buchet de mărar
1 linguriță sirop de agave
2 lingurițe de chimen, măcinat
150 gr. iaurt natural, 3,5% grăsime
500 gr. unt topit
2 lingurițe ulei de măsline
Piper după gust
30 gr. alune prăjite și sărate
1 buchet de pătrunjel
Preparare:
Spălați castraveții și decojiți-i dacă este necesar. Tăiați un castravete în bucăți groase și puneți-l într-un bol mare de salată.
Se toacă usturoiul, se taie jumătate din cantitatea de mărar și se pune totul împreună cu siropul de agave și bucățile de castraveți.
Adăugați iaurtul, untul și uleiul de măsline. Se amestecă bine cu un blender.
Se taie in felii mai groase al doilea castravete și se amestecă cu lichidul, se adaugă ardeiul. Se toacă fin mărarul rămas și se amestecă împreună.
Se răcește supa cel puțin o oră la frigider.
Serviți fiecare porție de supă cu o lingură de arahide mărunțite, pătrunjel tocat și serviți împreună cu pâinea. Ciorba poate fi savurată la rece în zilele călduroase de vară.
InValorinutriţionale:
Carbohidraţi, 15 gr., 6 %
Grăsimi , 14 gr., 20 %
Proteine, 10 gr., 20 %
Kcal, 228, 11 %
Grăsimi saturate, 3 gr., 15 %