Supă de dovleac cu arahide
Ingrediente:
1 ceapă
1 bucată de usturoi
2 lingurițe ulei de măsline
1 dovleac de dimensiune medie
1 litru bulion de legume
100 gr. alune, prăjite și nesărate
1 conservă de lapte de nucă de cocos
2 lingurițe suc de lămâie
Sare, piper, arpagic după gust
Preparare:
Tocați usturoiul și ceapa mărunt și lăsați-le la foc mic într-o tigaie mare cu ulei de măsline.
Spălați dovleacul, îndepărtați miezul și coaja și tăiați-l în bucăți mici. Se adaugă în tigaie și se acoperă cu bulion de legume.
Puneți toate ingredientele la fiert timp de aproximativ 20 de minute până când dovleacul este moale. Apoi faceți piureul cu blender-ul.
Adăugați trei sferturi din alune, lapte de cocos și suc de lămâie și blenduiți încă o dată totul.
Condimentează cu sare și piper și garnisește cu restul de alune și câteva arpagic înainte de a servi.
Poftă bună!
InValorinutriţionale:
Carbohidraţi, 21 g, 8 %
Grăsimi , 25 g, 36 %
Proteine, 12 gr., 24 %
Kcal, 360, 18 %
Grăsimi saturate , 6 g, 30 %