Salată asiatică cu piept de pui și arahide
Ingrediente:
½ salată iceberg
½ castravete
1 ardei gras
3 morcovi
6 lingurițe de aalată de țelină cumpărată din magazin
2 lingurițe ulei
2 bucăți de piept de pui, cu o greutate de cca. 175 gr. fiecare
½ lingură de ardei dulce
Sare si piper după gust
Pentru sos:
3 linguri de ulei de arahide
2 lingurițe de suc de lămâie
2 lingurițe de sos de soia
1 bucată de ghimbir
Sare si piper după gust
Pentru garnitură:
60 gr. de alune, prăjite și sărate
1 mână de frunze mici de balsam de lămâie
Prepararare:
Spălați salata de iceberg, castraveții și ardeiul gras și tocați-le fin. Cojiți și razuiți morcovii. Puneți toate aceste ingrediente într-un bol mare și adaugați salata de țelină.
Tăiați pieptul de pui încrucișat în fâșii, adăugați sare și piper și praf cu paprika.
Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți fâșiile de carne aproximativ 3 min până se rumenesc. Scoateți bucățile de piept de pui pe un prosop de bucătărie din hârtie.
Pentru uleiul de pansament, amestecați sucul de lămâie și sosul de soia împreună într-un bol mic. Coajiți si tocați fin ghimbirul si adauga-l in ulei. Condimentează cu sare și piper.
Împărțiți salata în 4 farfurii și turnați pansamentul peste ea.
Presărați alunele pe salată și serviți gratinate cu balsam de lămâie.
Poftă bună !
InValorinutriţionale:
Carbohidraţi , 10 gr., 4 %
Grăsimi, 28 gr., 40 %
Proteine, 28 gr., 56 %
Kcal, 400, 20 %
Grăsimi saturate, 4 gr., 20 %