Nougat alb cu caju
Ingrediente
200 gr. de caju
1 albuș de ou
1 vârf de cuțit de sare
270 gr. zahăr
150 gr. miere
50 ml apă
1 linguriță de zahăr vanilinat
Preparare:
Încălziți cu grijă bucățile de caju într-o tigaie fără ulei/ grăsime timp de cinci minute. Puneți-le într-o sită și lăsați-le să se răcească.
Adăugați sărea în albușul de ou și bateți până se face o spumă tare. Adăugați 20 gr. de zahăr și continuați să bateți spuma pentru o perioadă scurtă de timp
Amestecați restul de zahăr cu mierea și apa și puneți totul la foc mediu, crescând temperatură până la 143°C (verificați folosind un termometru de zahăr, de exemplu) și lăsați amestecul să fiarbă aproximativ 5 minute. Amestecul nu trebuie să devină prea brun.
Amestecați siropul de zahăr foarte încet în albușul de ou bătut la foc mediu. Adăugați zahărul vanilinat. Continuați să amestecați timp de aproximativ 20 de minute, folosind un mixer dacă doriți.
După aceasta, adăugați și bucățile de caju. Faceți acest lucru repede, deoarece amestecul se întărește repede.
Puneți amestecul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și lăsați-l să se așeze la temperatura camerei timp de 1-2 zile.
La final, se tăie cubulețe sau felii.
Poate fi menținută timp de cel puțin 4 săptămâni la temperatura camerei. Sfat: nu păstrați în frigider. Umiditatea va face ca nougatul să ia o consistență lipicioasă.
Poftă bună!
InValorinutriţionale:
Carbohidraţi, 56 gr., 21 %
Grăsimi , 11 gr., 16 %
Proteine, 5 gr., 10 %
Kcal, 341, 17 %
Grăsimi saturate, 2 gr., 10 %