Negresă cu Unt de Arahide și brânză de vaci
Ingrediente:
2 ouă
1 cană de zahăr
1/2 cană de ulei
1/2 cană de lapte
1 praf de sare
2 linguri unt de arahide Nutline
3 linguri cu vârf cacao neagră
1 praf de copt
1 fiolă esența rom
1 cană făină
Compoziția albă
250g brânză de vaci
100g zahăr pudră
2 ouă
Preparare:
Ouăle se bat cu mixerul împreună cu zahărul până se albește compoziția. Se adaugă uleiul apoi laptele, untul de arahide, cacao, sarea, esența și la final făina amestecată cu praful de copt. Compoziția trebuie să aibă o consistență păstoasa. Dacă mai e nevoie se suplimentează cantitatea de făină. Compoziția se așează în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste compoziția de cacao se așează amestecul format din brânză de vaci amestecată cu zahărul pudră în care se încorporează ouăle. Se dă tava la cuptorul încălzit la 180° C. Prăjitura este gata când trece proba scobitorii.