Curry de pui vegetal cu caju și orez
Ingrediente:
600 gr. de piept de pui file
3 bucăți ceapă verde
1 bucată de ghimbir
150 gr. de caju, prăjite și sărate
Paprika
400 gr. broccoli, congelat sau proaspăt
1 ardei roșu, congelat sau proaspăt
1 lingură amidon de porumb
100 ml. sos de soia
200 ml. frișcă
2 linguri de sos de ardei iute
Sare, piper, zahăr
240 gr. orez basmati
Preparare
Puneți bucățile de piept de pui file la marinat în sosul de soia și apă rece de la frigider.
Apoi tăiați-le în bucăți mici.
Cojiți, spălați și tăiați circular ceapa verde și ghimbirul.
Se toacă fîn și bucățile de caju.
Condimentați bucățile de pui cu sosul de ardei și prăjiți-le bine la foc mare într-o tigaie mare sau o tavă.
După ce s-a prăjit bine, luați puiul din tigaie și adăugați caju-ul și ghimbirul.
După ce acestea s-au prăjit bine, se adaugă broccoli și ardeiul, tăiate bucăți, iar mai apoi amidonul de porumb.
Le lăsăm câteva minute și adăugăm din nou bucățile de pui în tigaie, plus restul de sos de soia, frișcă și sosul de ardei iute.
Curry se fierbe separat și se acoperă cu un capac timp de 10-15 minute.
Toate acestea se așează pe farfurie pentru un deliciu suprem.
Poftă bună!
InValorinutriţionale:
Carbohidraţi , 70 gr., 26 %
Grăsimi , 36 gr., 51 %
Kcal, 840, 42 %
Proteine, 57 gr., 114 %