Știați că alunele îmbunătăţesc calitatea alimentației?
Oamenii care mănâncă alune au un aport mai bun de proteine, vitamine și minerale.
La această concluzie s-a ajuns printr-un studiu american realizat de Universitatea de Stat din Pennsylvania. Acesta a analizat jurnalele de consum pentru două zile ale 15.000 de persoane.
Constatările au fost următoarele: persoanele care mănâncă arahide au un aport mai mare de proteine, acizi grași mononesaturați și polinesaturați, fibre, vitamine A și E, acid folic și minerale de calciu, magneziu, zinc și fier decât cei care nu mănâncă alune.
Deși aportul de energie a fost mai mare la consumatorii de arahide, indicele de masă corporală (IMC) a fost mai mic decât la persoanele care nu mănâncă alune. Aceasta înseamnă că nu se pot constata efecte negative asupra greutății corporale. Mai mult, grupul de consum de arahide a demonstrat niveluri mai scăzute de colesterol. În general, aceste rezultate arată ca un consum echilibrat de alune crește calitatea alimentației.
Sursă:
Griel AE. și colab.: Calitatea dietei îmbunătățite cu consumul de arahide. J Am Coll Nutr., Decembrie 2004