×

Notificare de redirecționare

Vei fi acum redirecționat către . Te rugăm să ții cont că nu avem influență asupra conținutului și procesării datelor de pe paginile externe. Mai multe informații poți găsi în politica noastră de confidențialitate.

Confirm

Știați că alunele îmbunătăţesc calitatea alimentației?

Oamenii care mănâncă alune au un aport mai bun de proteine, vitamine și minerale.

La această concluzie s-a ajuns printr-un studiu american realizat de Universitatea de Stat din Pennsylvania. Acesta a analizat jurnalele de consum pentru două zile ale 15.000 de persoane.

Constatările au fost următoarele: persoanele care mănâncă arahide au un aport mai mare de proteine, acizi grași mononesaturați și polinesaturați, fibre, vitamine A și E, acid folic și minerale de calciu, magneziu, zinc și fier decât cei care nu mănâncă alune.

Deși aportul de energie a fost mai mare la consumatorii de arahide, indicele de masă corporală (IMC) a fost mai mic decât la persoanele care nu mănâncă alune. Aceasta înseamnă că nu se pot constata efecte negative asupra greutății corporale. Mai mult, grupul de consum de arahide a demonstrat niveluri mai scăzute de colesterol. În general, aceste rezultate arată ca un consum echilibrat de alune crește calitatea alimentației.

Sursă:

Griel AE. și colab.: Calitatea dietei îmbunătățite cu consumul de arahide. J Am Coll Nutr., Decembrie 2004