×

Supă boliviană de arahide: sopa de mani

Ingrediente:

1 ceapă mare
1 bucată de usturoi
1 lingură de ulei
2 morcovi
½ cană roșii tăiate cubulețe
Praf de ardei iute
200 gr. alune, prăjite și sărate
1 litru de legume pasate
½ cană mazăre, congelată
½ cană fasole fasole largă, din borcan
5 cartofi de talie medie
½ ceașcă taitei/ paste
Sare piper după gust

Preparare:

Se toacă ceapa, cățelul de usturoi și morcovii în bucăți mici și se rumenesc într-o oală cu puțin ulei. Cojiți și tăiați fin roșiile și, împreună cu multă pudră de ardei iute pentru o aromă picantă, adăugați-le la ingredientele din oală.

Se macină cea mai mare parte de alune într-o pulbere și se adaugă și în oală. Încălziți stocul de legume și turnați-l peste ingrediente. Ciorba trebuie să fie la început puțin mai subțire decât se dorește, deoarece se va îngroșa cu fierberea.

Adăugați mazărea, fasolea largă, doi sau trei cartofi tăiați și taiteii / pastele și fierbeți amestecul până se fierb cartofii și tăiței.

Între timp tăiați cartofii rămași în pană sau chipsuri: tăiați-i mărunt și prăjiți-i adânc în ulei încins. Lasă-le să se scurgă pe un prosop de hârtie.

Adăugați piperul și dacă este necesar, sare și chiar mai mult praf de ardei iute, pentru a gusta și servi supa, chiar și în porțiile de pe farfurii.

Răspândiți cartofii tăiați peste supă și garnisiți cu alunele rămase.

Pâinea albă sau bagheta merge foarte bine cu această supă.

Poftă bună!

Informaţii nutriţionale:

Carbohidraţi , 36 gr., 13 %

Grăsimi , 40 gr., 57 %

Proteine, 21 gr., 42 %

Kcal, 588, 29 %

Grăsimi saturate , 8 gr., 40 %

Articolul precedent:
Pesto cu caju