Pe traseul Nutline ajungi cel mai repede sus!

Drumetie la munte: pe traseul Nutline ajungi cel mai repede sus!

Putine sunt lucruri mai relaxante si mai satisfacatoare decat sentimentul acela pe care il ai cand cobori de pe munte, lasand in spate un traseu initial intimidant. Desigur, iti pare rau ca trebuie sa lasi in urma peisajele sublime, aerul proaspat si tovarasii de drum si sa te intorci la civilizatie, dar esti extenuat si mandru ca ai reusit.

Dar, pana sa ajungi aici, trebuie sa fii pregatit.  Escapadele montane trebuie tratate cu seriozitate, de fiecare data. In fond, cand pasesti in salbaticie trebuie sa fii autonom si sa fii pregatit pentru orice situatie. De aceea este  important sa petreci  un timp planuind detaliile urmatoarei tale aventuri. Pe langa transport si traseul montan propriu zis, cel mai important aspect este ce si cum iti vei impacheta in rucsac.

Ti-am pregatit un set de reguli simple, care te vor ajuta sa ai o experienta comfortabila si placuta pe munte:

In primul rand, trebuie sa te hotarasti asupra unui tip de rucsac, in functie de sezon, si de preferintele tale personale. Daca te-ai hotarat sa hoinaresti vara, vei avea nevoie de un rucsac mai compact, de 30-40 de litri, iar daca vrei sa te aventurezi in lunile mai friguroase sau mai ploioase, vei avea nevoie de mai mult spatiu pentru echipament si va trebui sa te orientezi catre un rucsac mai voluminos, de minimum 50-60 de litri. Totodata, vei avea de ales intre un rucsac care are un cadru intern si unul clasic, cu cadru extern. Indiferent ca optezi sa iti cumperi unul nou, cu cadru intern, sau te-ai decis sa il folosesti pe cel mostenit de la parinti, este musai sa fii atent cum iti distribui proviziile si echipamentul, in functie de forma si de greutate.

Cele mai grele articole, precum cortul, apa, conservele, etc. trebuie asezate cat mai aproape de spatele tau, ideal in dreptul omoplatilor.

Articolele mai usoare, precum hainele si sacul de dormit, trebuie impachetate in partea de jos, iar articolele cu greutate medie pot fi distribuite printre celelalte, in asa fel incat rucsacul sa fie echilibrat.

Buzunarele medii sunt destinate articolelor la care trebuie sa ai acces rapid si usor: telefon, aparat foto,  harta si… o punga delicioasa de arahide Nutline, pline cu vitamine si minerale, care iti dau energie pentru drum. Cand urci pe munte, depui mult efort si consumi cantitati substantiale de calorii, de aceea este important sa ai la indemana o gustare nutritiva, bine primita de organism si “impartita” corespunzator in tot corpul.

In plus, o portie de arahide te va ajuta sa iti pastrezi optimismul in fata urcusurilor intimidante.

Acestea fiind spuse, drum bun si pofta buna la rontait!