Explorari urbane cu Nutline

Explorari urbane cu Nutline!

Bucurestiul este un oras care se lasa descoperit greu. Are multe locuri interesante si unice, dar ascunse.

Te invitam la o aventura urbana, in prima ta zi libera. Ca in orice situatie de explorare urbana, e important sa iti iei cu tine ceva bun de rontait. De la Nutline, desigur.

Pentru ca bucurestiul trebuie descoperit pas cu pas, incepem calatoria noastra boema cu unica strada in trepte de la noi din tara: Strada Xenofon.

Construite acum mai bine de 200 de ani, treptele coboara din cel mai inalt punct al Capitalei, Dealul Filaret, catre gradinile abundente in vegetatie ale Parcului Carol. De curand, treptele au beneficiat de atentia artistei Eva Radu, care a pictat pe acestea cele mai importante edificii culturale şi istorice ale Bucureştiului, precum si o cascada.

Lasam cele 70 de trepte in urma si coboram spre Parcul Carol, amenajat la inceputul secolului trecut.

De la atata rontait, ni s-a facut sete, iar urmatorul loc ascuns al Bucurestiului are exact ce ne trebuie.

Terasa “La pod” este ascunsa sub podul de beton armat care trece peste lacul din parc. Este un loc inconjurat de verdeata si apa, care parca a ramas suspendat in timp.

Este ideala pentru a-ti trage putin sufletul si pentru a admira ratele si broastele testoase din lac.

Urmatorul popas este ceva mai departe, dar merita vizitat: Turnul de arta- un vechi turn de apa din incinta Postăvăriei Române, careia i-a fost data o noua identitate si o noua menire: aceea de a gazdui evenimente de arta. Totodata, in varful turnului a fost montat si un punct panoramic, ideal pentru o priveliste de ansamblu a Bucurestiului.